Site Loader

In ultima saptamana a lunii aprilie, am initiat o activitate de ecologizare a unei portiuni din padurea aflata in apropierea sediului social al intreprinderii (loc.Vatra Dornei, jud.Suceava).

Aceasta activitate a fost efectuata la initiativa angajatilor si a fost ad-hoc. La aceasta actiune am reusit sa mobilizam copii cu varste intre 7 -15 ani care locuiesc in apropiere, dar si cativa adulti.

Scopul actiunii vizeaza protejarea florei, faunei si protejarea habitatului existent prin igienizarea zonei si reciclarea deseurilor.

Spatiul vizat pentru curatare este denumit dealul Runc. Este o zona de recreere si apropiere de natura pentru locuitorii din Vatra Dornei, dar si o zona supusa unor presiuni turistice excesive  – mai ales cu ocazia sezonului de vara cand aici sosesc turisti si isi amenajeaza zona de corturi fara sa aibe nici cea mai mica facilitate. Anual diferite organizatii sau locuitori ai orasului ecologizeaza zona.

Dintre deseurile stranse am selectat sticlele de plastic pentru a le recicla la punctul amenajat de catre un operator privat (supermarket) in parcarea proprie. Celelalte deseuri pentru care nu exista momentan posibilitatea de reciclare la nivel local, au fost depozitate la rampele de gunoi special amenajate.

Beneficiarii acestei actiuni sunt comunitatea locala din Vatra Dornei, dar si turistii care viziteaza zona.

admin

error

Contacteaza-ne pentru a vedea ultimele date disponibile!